Portugal

Med let adgang med fly til Portugal og med faciliteter i topklasse, er landet på den Iberiske halvø oplagt til konferencer, møder og incentives. CCMG har mange års erfaring med arrangementer i Portugal – og vi arbejder selvfølgelig kun sammen med hoteller og øvrige partnere i topklasse.

Kort om Portugal
Skønne Portugal ligger med Atlanterhavet som nabo til den ene side og Spanien til den anden side. Og netop havet har været stor inspiration til denne søfartsnation. Berømte opdagelsesrejsende som Vasco Da Gama og Ferdinand Magellan var portugisere – og Portugal var omkring 1500 tallet en stormagt med talrige kolonier i Sydamerika, Afrika og Asien. I dag er Portugal kendt for sit fabelagtige klima, sin venlige befolkning og de uanede muligheder for oplevelser i bla. Lissabon, Porto, Algarve, samt Madeira og Azorerne.

Lissabon
Lissabon soler sig spejlingerne fra Tejofloden og forfører hurtigt de fleste besøgende. Blandingen af historie og nutid, af en lille by og dog en metropol, af det gamle og det funklende nye, er uimodståelig. Læg hertil udmærket shopping, et sent men sikkert natteliv og restauranter med Europas bedste fisk, så har du byen i en nøddeskal.

Lissabons hjerte ligger stadig ved floden, selv om byen er vokset i alle retninger. Sæt dig på en udendørsrestaurant ved Rossiotorvet, så har du Baixa, byens flade centrum fra 1700- tallet, mellem dig og floden. Hvis du ser op til den ene side, ser du borgen São Jorge øverst på en høj bakke; til den anden side ruinen af Carmokyrkan, også på en bakketop. Hvis du går, eller tager en sporvogn, i retning mod en af disse, vil du opleve det gamle Lissabons forskellige bydele. De fleste har en vidunderlig udsigt over resten af byen og floden.

Hvis du vandrer lige mod nord fra Rossio, havner du snart på en stilfuld boulevard fra 1800-tallet i bydelen, som stadig kaldes “Avenidas novas”. Endnu længere mod nord bliver bebyggelsen rigtig ungdommelig, med byens to store fodboldstadioner, Luz og Alvalade, og til sidst når du lufthavnen – der kun ligger tyve minutters transfer fra Rossio.

De fleste gode seværdigheder, restauranter og natteliv ligger i nærheden af floden. Shopping er også fint omkring Rua Augusta, men ellers gælder reglen om, at man bør bevæge sig i nærheden af floden for at maksimere beholdningen.

Lissabon er således den perfekte destination for et firmaarrangement, og da byen ligeledes er let tilgængelig med fly og har moderne kongresfaciliteter, kan Lissabon opfylde alle krav og mere til..

Porto
Den stolte by blev i middelalderen betragtet som den kendtes verdens sidste bastion – bagved byen var det endeløse uudforskede hav. Mange hundrede år er gået, men Porto har bevaret sin eventyrånd og beslutsomhed. Man plejer at sige, at ”Lissabon viser sig – Porto arbejder” og det er ikke helt skudt forbi. Man finder stadig mange små hyggelige gyder med skomagere og lokale håndværkere – som en scene fra middelalderen. Det er derfor ikke overraskende, at en del af Porto by er på UNESCO World Heritage site. Oplev fx domkirken fra middelalderen og nyd synet af smedejernsaltaner i de små gader med fantastiske blomsterdekorationer.

Læg til denne historiske kulisse skønne restauranter med gastronomi og vin i topklasse samt selvfølgelig oceaner af shopping.